Om klubben

Team Lazio Nord ble stiftet 1. juni i 2018 av Simen A. Prag.

Vinner CVPII

Laget ble stiftet i den hensikt å representere SS Lazio i den norske supportercupen for italienske fotballag – Coppa Vittorio Pozza. Team Lazio Nord var det første laget som meldte seg på og hadde i løpet av et par dager etter stiftelsen 12 spillere. Brorparten av spillerne som sluttet opp om stiftelsen av klubben stammer fra supportergruppene Nådeløse og Gli Albini. Spillergruppa er hovedsakelig bosatt på Øst- og Sørlandet.

Lagets første trener er tidligere Tippeligaprofil og utenlandsproff Rune Roman Hagen.

Klubbens drakt er 3. drakten fra 2017/18-sesongen med brede vertikale striper (bildet), marineblå ensfargede shorts og lyseblå strømper med en bred hvit stripe i ankelhøyde. Keeperdrakten er 3. drakten fra 2014/15-sesongen med tynne lyseblå striper på hvit bakgrunn, lyseblå shorts og hvite strømper med en tynn lyseblå stripe bak. Klubben vant Coppa Vittorio Pozzo i 2018 og har dermed rett til å bære det runde “tre colori” merket som bevis på dette. Dette er noe klubben er særdels stolte av.

2018

Tidenes første Coppa Vittorio Pozzo ble en enorm suksess for klubben – til tross for en meget tøff start – med tap 4-5 i åpningskampen mot Inter og påfølgende stortap mot Juventus 1-5 i kamp nummer to. Trenden ble snudd i tredje kamp med en særdeles sterk seier 9-1 mot Milanoklubben. Ny seier mot Juventus sørget for best målforskjell, seier i gruppa og finaleplass. Etter å ha ligget under 0-1 til pause, snudde kampen og da dommeren blåste av stod det 3-1 til Lazio på tavla. Biancocelesti var historiens første mestere!

prisgutta

Geir André Bøyum og Edvard Valmestad scoret begge 8 mål og ble turneringens suverene toppscorere. Turneringens beste spiller ble Rune Roman Hagen (bilde). 3 troféer i klubbens første mesterskap var over all forventning. Klubbens første mål ble scoret av unge Aksel Lie (14). Med seieren i coppan er klubben klare for en eventuell Super Cup finale mot Ipswich – vinneren av den britiske supportercupen 2018.

2019

Coppa Pozzo II – 2019 – ble en fin turnering selv om suksessen fra året før uteble. Laget åpnet mot turneringsvinneren Region Sud (et lag sammesatt av supportere av ulike lag fra Sør-Italia) og tapte ettertrykkelig 1-6. Vårt ene mål ble scoret av Dag Henning Borg. Det var tidlig klart at motsanderen var årets desidert beste lag. Kamp nummer to går mot Inter. Vi kommer raskt under 0-1, men etter en utligning av Simen A. Prag, et stykke ut i andre omgang, ser det ut som om vi skal klare et uavgjort resultat. Dessverre scorer Inter et sent mål og vi taper igjen. Som året før jobber Lazio seg i form utover i turneringen og gruppespillets siste kamp går mot debutant AC Milan. Debutanten går hardt ut og leder 3-0 etter første omgang, men derretter snur kampen totalt og Lazio vinner til slutt 4-3 og setter et verdig punktum får årets cupdeltagelse. Målene scores av leiesoldat Fathi Shriwa (2), Thomas Sveum og Tommy Engebretsen. Keeper Maths F. Prag gjør flere viktige redninger som bidrar til klubbens 4. seier totalt.

lagbilde 2019

Per 2019 har 13 spillere vært i aksjon for klubben i totalt 8 kamper. Vi har scoret 31 mål og sluppet inn 28 – og ligger som nummer to på maratontabellen med 12 poeng.

2020

Idrettsåret 2020 har vårt meget sterkt preget av situasjonen verden har befunnet seg i. Det har etterhvert blitt spilt fotball i de aller fleste land i verden, men med visse forbehold. Dette har selvsagt også preget Team Lazio Nords sesong.